Passat, Present i Futur

La Nostra Història

logo antiguo museu valencià del joguet

Naix la Idea

El Museu Valencià del Joguet es va crear a Ibi, poble reconegut mundialment com a centre espanyol del joguet. Va començar a forjar-se en 1986 amb la creació d’una Fundació constituïda per l’Ajuntament d’Ibi, la Cooperativa Payá, la Generalitat Valenciana i la desapareguda Caixa d’Estalvis d’Alacant i Múrcia.

Inauguració

Inaugurat el 20 de desembre de 1990, es va establir provisionalment en una casa senyorial del segle XVIII, coneguda amb el nom de “Casa Gran”. La bona acceptació que va tindre el museu des del seu naixement va portar a plantejar, com un dels principals objectius, la necessitat disposar una seu definitiva. Aniria a poc a poc prenent força la possibilitat que foren els edificis de l’antiga fàbrica Payá, primera empresa joguetera que es va crear a la localitat, els que acolliren el nou museu. Esta idea a més de permetre augmentar l’espai disponible per a exposicions i activitats, suposava la recuperació de la primera fàbrica joguetera industrial d’Espanya. Atesa  l’envergadura del projecte, es va decidir escometre el projecte per fases.

Casa Gran de Ibi

Rehabilitació Fàbrica Payá

En la primera fase, es va rehabilitar la nau central de la fàbrica, de 1912 i reconstruïda en 1962, i la nau de tallers, original de 1915; ambdues convertides en zona d’exposició permanent i sala temporal respectivament. L’obertura de la seu definitiva es va produir el 29 de novembre del 2013.

Els joguets que es poden veure en les noves instal·lacions formen part dels fons del museu, compostos per una molt variada col·lecció la procedència de la qual va ser la donació al poble d’Ibi, per part dels treballadors de la Cooperativa Payá, dels fons acumulats durant els anys d’existència de la primitiva empresa, formats principalment per joguets de fabricació iberuda i alemanya i, en menor nombre, d’altres llocs d’Espanya i del món. A la col·lecció inicial es va unir una més reduïda, propietat de l’Ajuntament d’Ibi, i tota una sèrie de donacions que s’han rebut tant d’empreses com de particulars. Els fons es completen amb la maquinària i útils originals que podran ser contemplats pels visitants en el futur.

Fachada Fábrica Paya

Actualitat i Futur

El projecte seguix en marxa i es continua treballant per a convertir el Museu Valencià del Joguet en centre de referència per a col·leccionar, conservar, investigar, educar i difondre el patrimoni cultural comú alhora que es rendix un homenatge a l’esforç de tots els treballadors i empresaris jogueters d’Ibi que amb el seu esforç van contribuir al creixement i desenrotllament del nostre poble.

Instal.lacions

Vine a visitar-nos al Museu del Joguet per a rememorar tots aquells moments viscuts des de la infància i t’emportaràs un record inoblidable.

Les nostres instal·lacions aniran creixent i adaptant-se amb el temps i es crearan nous espais de visita.

  • Sala Permanent
  • Sala Temporal
  • Visitas Guiades per a Grups

Si vens en grup reserva la teua entrada!


Només és necessària la reserva per a visites en grup.

Per a visites individuals o de famílies, únicament és necessari vindre al museu en horari i dates que pots consultar en la part inferior.

Condicions de grup

Es considera grup a partir de 15 persones. És obligatori almenys un acompanyant per grup que es responsabilitzarà del mateix durant tota la visita.

La visita es reservarà almenys amb una setmana d’antelació. La reserva no serà efectiva fins a la seua confirmació per part del Museu del Joguet.

Preus per a Visites

L’entrada al Museu inclou l’accés a l’exposició permanent i a les exposicions temporals coetànies el dia de la visita.

Preus per a Visites

General
2€per persona
  • Visita Sala Permanent
  • Visita Sala Temporal
  • Durada: 45 minuts aprox.
Visita Guiada
2€per persona ** Només grups concertats
  • Visita amb guia (de dimarts a divendres al matí)
  • Visita Sala Permanent
  • Visita Sala Temporal
  • Durada Aprox.: 1 hora

Horaris

Obert

HORARI PROVISIONAL MAIG 2024
– Dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00

– Dissabte, diumenge i festius d’11.00 a 14.00
(tots els dilluns, tancat)
– DISSABTE 11 DE MAIG TANCAT per festivitat local.

Tancat

– 25 i 26 de desembre 2024
– 1 de gener de 2025
Dissabte 11 de maig de 2024 per festivitat local.

– Festes patronals en setembre.

*TOTS ELS DILLUNS DE L’ANY TANCAT

Festius

– Els festius (dimarts a divendres) obert d’11.00 A 14.00

*TOTS ELS DILLUNS TANCAT

La il.lusió ens fa sentir passió pels joguets

0%
Usuaris satisfets
0
Visitants en 2019
0
Preu Visita
0
Joguets exposats

¿Tens algun dubte més sobre el Museu del Joguet?