El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. El tema proposat des del Consell Internacional de Museus (ICOM) per a l’edició de 2023 se centra en “Museu, sostenibilitat i benestar”. Es vol destacar el paper vital que exerceixen els museus en la difusió del desenvolupament sostenible i el benestar.

A mesura que ens enfrontem a desafiaments globals significatius com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la desigualtat social, els museus poden ajudar a educar al públic sobre aquests temes i fomentar l’acció cap a un canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la realització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció pel clima i el foment de la inclusió fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

Durant aquests dies, museus de tot el món organitzarem esdeveniments, exposicions i activitats per a celebrar el seu dia. La posició única i especial en la qual es troba el Museu Valencià del Joguet d’Ibi al costat dels nostres veïns del Museu de la Biodiversitat amb els quals compartim espais dins del mateix edifici històric, propícia que celebrem aquest dia tan important de manera conjunta. Biodiversitat i joguets, joguets i biodiversitat, dos conceptes aparentment molt allunyats però que hem unit en una exposició sota el títol “Una biodiversitat de joguet”.

Des que el món és món i l’home és home la naturalesa ha sigut una font inesgotable de recursos i d’inspiració. Aportant solucions innovadores dins de la ciència i la tecnologia i sent font d’inspiració per a artistes, dissenyadors, arquitectes, enginyers… també per a la indústria joguetera. Com a part de la decoració dels joguets de la primera infància passant per reproduccions més o menys fidels a la realitat fins a la recreació de fantàstiques figures d’animals antropomòrfics, la naturalesa és present en el món del joguet de hui i de sempre.

L’exposició es pot visitar des del 18 de maig fins al 30 de setembre, amb la peculiaritat que està dividida en dues mostres, una en cada museu, per la qual cosa us convidem a gaudir d’una experiència única: 2 museus, 2 sales, 1 exposició.

A més, el diumenge 21 de maig organitzem una gran jornada matutina amb jocs i tallers a l’aire lliure i una divertida sessió de contacontes. Tot això a partir de les 11.00 del matí.

Us esperem!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

eleven + 7 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.