El caixonet de la faena és la nova exposició del Museu Valencià del Joguet que s’inaugurarà divendres que ve 15 de juliol a les 20h. L’objectiu principal és donar a conéixer esta ferramenta didàctica, creada especialment per a apropar el patrimoni jogueter als centres educatius i culturals.

En esta exposició coneixerem amb detall què és, com es va fer i per a que serveix El caixonet de la faena. Així mateix, aprofundirem en els materials, processos, objectes quotidians i altres elements que han inspirat la creació de joguets de llanda des de principis del segle passat.

La maleta didàctica El caixonet de la faena es composa de varis materials educatius que han sigut elaborats per l’equip del Museu Valencià del Juguet en coordinació amb l’estudi local de disseny Ingravitto. L’artefacte principal és un moble dissenyat segons els típics calaixos que s’utilitzaven en les fàbriques per a emmagatzemar diferents ferramentes de treball, d’ací el seu nom. L’activitat consisteix en anar revelant els materials que guarda en el seu interior mentre el narrador o narradora llança preguntes i explica els seus continguts. D’aquesta manera es pretén incentivar el diàleg i el intercanvi d’impressions, s’estimula la curiositat i l’adquisició de nous coneixements. L’exposició mostra també tots els recursos educatius que acompanyen al Caixonet: una unitat didàctica adaptada per a la seua realització en l’aula, bibliografia d’ampliació, una proposta d’avaluació i un guió detallat amb tota la informació sobre els joguets i la seua fabricació. A més a més, mitjançant els QR presents en l’exposició s’accedeix a recursos digitals extra allotjats en la web del Museu. Este projecte ha sigut possible gràcies a la subvenció de la Diputació d’Alacant per a museus i col·leccions museogràfiques permanents de 2021.

Els centres culturals i educatius interessats poden sol·licitar el préstec del Caixonet de la faena per a realitzar l’activitat en el seu propi centre. Per – hauran de posar-se en contacte amb el Museu Valencià del Joguet a través del telèfon 966550226 o al correu electrònic info@museojuguete.com.

L’exposició El caixonet de la faena podrà visitar-se des del dia 15 de juliol fins al 2 d’octubre de 2022 a la sala d’exposicions temporals del Museu en horari d’obertura, de dimarts a dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 19h, els diumenges i festius d’11h a 14h. Durant el mes d’Agost de 10h a 14h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

3 × 5 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.