El Museu Valencià del Joguet acull l’exposició “Història de les falles del Centre Ocupacional Sant Pasqual” entre l’1 i el 20 de març de 2022. La iniciativa del C. O. Sant Pasqual fa possible aquesta mostra, que recull els resultats d’un dels seus tallers especialitzat en la realització de falles. Les persones que visiten aquesta exposició podran participar en l’indult d’un dels ninots mitjançant la votació lliure en una urna situada la sala del Museu.

Des de 2004 les falles del Centre Ocupacional Sant Pasqual han contribuït a la formació professional, al desenvolupament integral de les persones amb discapacitat, així com a la seua integració social i laboral en la Vila d’Ibi. Es tracta d’un projecte que es desenvolupa al llarg de l’any, que permet posar en contacte a les persones usuàries del Centre amb la resta de la població i que reconeix públicament el seu treball artístic faller. En els últims anys, aquest esdeveniment s’ha convertit en un acte cultural i festiu més de la localitat. Està liderat per un col·lectiu de persones amb diverses capacitats intel·lectuals que fan un treball col·laboratiu excel·lent. Així, el Museu col·labora en aquesta iniciativa per a mostrar la seua història i contribuir al foment dels valors de respecte, tolerància i dret a la igualtat des de la cultura.

En aquesta exposició, la falla 2022 presidida pels fallers majors María Torrico Serrano i Javier Giménez Bernabéu està dedicada a l’Índia i ens porta diferents personatges i símbols propis d’aquest fascinant país oriental. A més, està acompanyada per varies peces d’anteriors edicions.

La mostra podrà visitar-se a la sala d’exposicions temporals del Museu Valencià del Joguet en horari d’obertura: de dimarts a dissabte de 10h a 13h i 16h a 19h, diumenges i festius de 11h a 14h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

2 × 5 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.